2019-02-28 De spelende dief

In het park wilde hij gisteren al lekker achter een bal aan rennen met een andere hond. En ook aan de lange lijn zet hij het af en toe op een rennen. Het energieniveau is dus ietsjes aan de hoge kant.

Gisteravond heeft hij gespeeld met het vosje wat al een hele tijd in zijn bench ligt. Hij rende ermee door de kamer en gooide het in de lucht. Zo leuk om te zien.

’s Ochtends weer netjes zijn behoefte gedaan in het park. Hij leert het echt! Wat hij ook leert, is dat baas hele lekkere boterhammen heeft. Zodra er wat gebeurt in de keuken staat hij erbij. Neusje in de lucht en af en toe even ‘per ongeluk’ even iemand aanstoten. Je vergeet me toch niet?

Vandaag lagen er boterhammen op het aanrecht, te wachten om gesmeerd te worden. Ondertussen werden ze even niet bewaakt omdat je af en toe zelf ook even moet. Bij terugkomst stond meneer met een boterham tussen zijn tanden schuldbewust te kijken.

Een heterdaadje! Yes, die kan je bestraffen. Dus hem netjes laten blijken dat dit geen gewenst gedrag was. Hij leek het te snappen want hij is best wel intelligent. Maar niet op dit gebied, want even later stond hij met zijn voorpoten weer op het aanrecht om te kijken of er niet nog een boterham lag.

En dan moet je overtuigend boos worden, maar diep van binnen lag ik me een deuk. Zijn bak vol eten staat 50 centimeter verderop. Snoepjes krijgt hij aan de lopende band, maar die droge boterham, die is hemels.