2019-02-14 Vuilnishond

Vannacht om 6 uur was hij weer aan het janken. Maar na 6 keer was het voorbij. Anderhalf uur later deed hij het weer, maar toen was het wel tijd om op te staan en te kijken wat de schade vandaag was. Dat viel mee. Hij had een grote drol gedraaid op de krant. Het ruikt niet prettig, maar was zo opgeruimd. Moet je daar dan voor belonen? Ik heb hem in ieder geval niet gestraft.

Daarna lekker wandelen. Ik probeer zoveel mogelijk hetzelfde rondje te lopen. Dan krijgt hij vertrouwen en weet hij wat er gaat komen. Orde en regelmaat. De lijn hangt bijna de hele ronde lekker slap. Maar alle geluiden in de verte of honden in de buurt die maken het nog wel lastig. Want als je aan een lijn vast zit, kan je niet ontsnappen. Plassen zat er dan ook nog niet in.

Thuis lekker een bak leeg gegeten en toen ging hij piepen. Dus deur naar de tuin open en Diego er in. Een grote plas. Helaas op de tegels, dus dat werd schoonmaken. Maar wel een dikke beloning. Daarna was de rust weergekeerd en ligt hij lekker in de gang in zijn mand.

En dan even naar de dierenarts. Alleen om in te laten schrijven en te wegen. En hij weegt 26,90kg. Dat is een behoorlijk gewicht, maar niet voor een Galgo van zijn formaat. Dus voorlopig mag hij nog wel wat aankomen. Aanstaande maandag gaan we voor een algehele keuring.

Daarna nog een stuk door het parkje, andere honden zijn best lastig, maar opvallend was dat hij eindelijk zijn neus begint te gebruiken. Veel snuffelen is goed.

En dan is het zover, hij mag mee naar het afvalparkje om vuilnis weg te brengen. Dat deden we eerder met Blanco en nu was het de beurt aan Diego. Als een echte vuilnishond.

Verder is hij vandaag heel erg aanhankelijk. Hij volgt als een hondje. En hij laat zich weer heerlijk borstelen. De huidschilfers komen los. Blijkbaar jeukt het, want hij probeert te krabben. Ook op zijn dij heeft hij jeuk. Daar heeft hij een korstje weg gebeten.