2019-02-18 Natte windhond

Het is natuurlijk lekker zonnig voorjaarsweer, maar dat maakt niet uit. Het is ’s ochtends lekker koud. Dus uitlaten gebeurt met een dikke winterjas. En ook daar is hij al aan gewend. Eerst was het nog een beetje eng, maar nu blijft hij al netjes staan te wachten om de jas aan te laten trekken.

Eerst even een APK bij de dierenarts. Hij was al nagekeken in Spanje, maar toch voor de zekerheid ook hier in Nederland naar de dierenarts. Hij was ontzettend lief en liet alles netjes nakijken. Oren, ogen, tanden, huid, poten, buik, longen en hart. Alles goedgekeurd. Behalve zijn huid want die is schilferig. Dus een paar pipetjes om het herstel wat te versnellen. Maar waarschijnlijk heeft het te maken met voer en stress.

Stress???? Hoezo? In een week is alles veranderd, geen Spanje meer, geen andere honden om je heen. Aandacht en verzorging. Je eigen bed. Mee moeten in de auto. Uitlaten aan de riem. En dan nog ben je zo lief en aanhankelijk en probeer je echt je best te doen. We zijn er trots op.

Maar hij stinkt wel. Tot vanavond, want toen mocht hij onder de douche. Vrouw wilde hem al vanaf dag 1 onder de douche en baas heeft dat weten uit te stellen tot vandaag. Maar de slechte huid zorgt ook voor extra allergenen en dus heeft vrouw er behoorlijk last van. In het begin is douchen een beetje eng, afgesloten ruimte en water. Maar warm water is heerlijk. En als je gemasseerd wordt met shampoo is het hemels! En dan ben je echt een natte windhond. En het levert uiteindelijk ook nog eens een lekkere kluif op. Nu is hij schoon, heel erg zacht en tevreden. En ligt hij lekker te slapen. Wat een leven!

O ja, de trap omhoog kan hij zelf. Dat had hij vanmiddag al ontdekt. Het gaat niet makkelijk op die smalle trap met twee draaien erin, maar het lukt wel! Naar beneden is nog veel te eng. Maar in de armen van de baas komt hij wel weer beneden.

Is het dan echt zo’n lieve schat? Nou nee, niet echt want hij is lekker ondeugend. Op het aanrecht staan is leuk, maar als daar een zak witte bolletjes ligt, nee niet in poedervorm maar in broodvorm, kan je die ook wel even proberen. En tissues zijn ook wel lekker. Gordijnen hangen in de weg en kunnen er vanaf. De deur kan open met je tanden. Dus de lessen zijn nog niet afgelopen.