2019-02-16 Nachten


Het is een lieve hond!maar de nachten…… Hij gaat braaf slapen, nu weer in de kamer want als hij in de hal ligt, vinden wij het niet leuk. Daarbij is het met ons kleine huisje ook niet erg praktisch.

Iedere nacht jankt hij. Daarmee geeft hij aan dat hij iets moet doen. Vannacht was het om 4 uur terwijl hij keurig om twaalf uur nog even in de tuin zijn behoefte had gedaan. Gisteren was het 6 uur en eergisteren 5 uur. Dus progressie lijkt er niet te zijn.

Dus de vraag is om aan het gejank gehoor te geven of niet. Bij niet moeten we de kamer dweilen, bij wel hebben we geen slaap. Tot nog toe hebben we hem eruit gelaten. Mede omdat hij nogal hard jankt en de buren ook graag willen slapen. Maar op die manier leert hij het niet.

Maar hij heeft al zoveel geleerd de afgelopen week. Eigenlijk zij we best wel heel trots op hem. Je zal maar in een vreemde omgeving geplaatst worden. Zonder soortgenoten. Met mensen die er dan weer wel en dan weer niet zijn. Aan een riem moeten lopen. Niet meer kunnen vluchten. Dat is moeilijk. Maar hij moet wel weten wie de baas is. En dat is hij niet.

Voorlopig loopt hij als een schaduw achter basie aan. Overal waar basie gaat, gaat de hond ook. En dat is dan wel weer mooi om te zien.